Általános felvételi tájékoztató

Az általános felvételi információk letölthetők ITT!

PÁLYAVÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK

A 2022/2023-AS TANÉVRE

GYŐRI SZC GÁBOR LÁSZLÓ ÉPÍTŐ- ÉS FAIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA

9024 Győr, Nádor tér 4.

 

 

  

ELÉRHETŐSÉGEK, INFORMÁCIÓK A PÁLYAVÁLASZTÁSHOZ:

Tel: 96/430-055

e-mail: titkarsag@gaborsuli-gyor.sulinet.hu, gaborla@t-online.hu

web: www.muhelyiskola.hu

facebook: https://www.facebook.com/muhelyiskola

instagram: www.instagram.com/gaboriskola_gyor

youtube: Gábor László Iskola Győr

Telephelykód: 013

AZ ISKOLA RÖVID BEMUTATÁSA

Az iskola 1995 óta áll jelenlegi helyén, tiszta profilú fa- és építőipari szakképző iskolaként. 2020. július 1-jétől a Szabóky Adolf Szakiskola Intézményegységünk lett. Minden tanulót várunk, aki a fa- és építőipari iránt érdeklődik a szakképző iskolai és technikus képzésünkre.

Különféle szakmai, közismereti, kulturális és sportversenyeken is részt vesznek tanulóink.

A minden évben megtartott Szakma Kiváló Tanulója versenyen, valamint közismereti országos versenyeken iskolánk tanulói mindig eredményesen szerepeltek, erkölcsi dicsőséget szerezve ezzel is iskolánknak. Eredményes oktató munkánkat bizonyítja számos EuroSkills és WorldSkills verseny eredmény is.

KÉZÉSI ÁGAZATAINK BEMUTATÁSA

A pályaválasztási információk csak a szakképzési alapfeladatellátási telephely adatait tartalmazzák. Az Intézményegység által meghirdetett ágazatok és szakmák bemutatása a Szabóky Intézményegység honlapján és közösségi média felületein olvashatóak!

FA- ÉS BÚTORIPAR ÁGAZAT

A Fa- és bútoripar ágazat életpályák számtalan szakmáját fogja össze. Mindben közös, hogy alkotó, kreatív munkával hoz létre használati tárgyakat, melyek hétköznapjainkban nélkülözhetetlenek, kényelmünket szolgálják, használatuk biztonságot és sok örömöt okoz.

Épületek alkotóelemeitől kezdve (pl. fa alapanyagú falazóelemek, nyílászárók) a tároló- és ülőbútorokon át (iroda-, konyha-, lakószobaszekrények, asztalok, ülőgarnitúrák, ágyak, székek) a műalkotásokig (szobrászat, faragás, intarziák, díszletek) rendkívül széles a skála.

Az iparágban elsősorban hazai alapanyagokból exportképes termékek készülnek. A gyárak, üzemek, műhelyek az ország egész területén megtalálhatók.

A duális képzésben résztvevő diákok modern, jól felszerelt műhelyekben gyakorolhatják a kézműves praktikákat, de ipari környezetben elsajátíthatják a legfrissebb digitális CNC technikával működő berendezések kezelését is.

A fa- és bútoripari szakmát azon fiataloknak ajánljuk, akik szépérzékkel rendelkeznek, fogékonyak a design iránt, szeretnek fa-, bőr és textilanyagokkal elmélyülten, önállóan alkotómunkát végezni, s büszkék azok eredményére.

Fa- és bútoripari ágazatban oktatott szakmáink:

  • Faipari technikus (5 éves képzés)
  • Asztalos (3 éves képzés)
  • Kárpitos (3 éves képzés)

ÉPÍTŐIPARI ÁGAZAT

Az építőipar azon iparágak gyűjtőneve, amelyek az épített környezetet hozzák létre. Az építőipar az emberrel együtt fejlődött, felépítményei körül vesznek bennünket a mindennapokban (utak, hidak, alagutak, felhőkarcolók, családi házak). Az ágazat meghatározó súlyú az ország gazdaságában, sőt napjainkban szinte minden nemzetgazdaság meghatározó iparága.

Duális képzés keretében a diákok a szakmai gyakorlatokon jól felszerelt műhelyekben, vállalati és külső építési helyszíneken, munkavégzés közben korszerű berendezések és eszközök segítségével sajátíthatják el a magas szintű ismereteket.

Azon tanulóknak ajánljuk az építőipar szakképesítéseit, akik szeretnek a szabadban dolgozni, alkotni, létrehozni akarnak és látni kívánják annak eredményét.

Építőipari ágazatban oktatott szakmáink:

  • Ács (3 éves képzés)
  • Burkoló (3 éves képzés)
  • Festő, mázoló, tapétázó (3 éves képzés)
  • Kőműves (3 éves képzés)
  • Tetőfedő (3 éves képzés)

A felnőttek szakmai oktatásában – a nappali rendszerű oktatásban oktatott szakmák mellett - további építőipari ágazathoz tartozó szakmánk:

  • Bádogos (2 éves közismereti tartalom nélküli képzés)

Jelentkezés és felvételi követelmények

A jelentkezés és felvételi követelmények ismertetése az egyes szakmák részletes bemutatásánál olvashatók.

E-kréta