Burkoló képzés

Duális szakmai képzés esetén:

OKJ szakma száma: 34 582 13

Szakma megnevezése: Burkoló

Képzési idő: 3 év

Elmélet és gyakorlat aránya: 30-70%

 

Szakmai képzés megkezdésének feltétele:

- 8. osztály eredményes elvégzése,
- 14 éves kortól megkezdhető a képzés,
- orvosi alkalmasság

A szakma rövid bemutatása:

A burkoló szakképesítés az épületek építése, átalakítása, felújítása során külső és belső felületképzések kivitelezésére, a belső terek padlóburkolatainak készítésére, azok javítására készít fel.
A szakma tanítása során a tanulók megismerkednek a hidegérzetű, kemény lap- illetve öntött anyagú burkolatokkal, a különböző tulajdonságú, anyagú, technológiájú kerámia, kő, beton, stb. termékek.
Az építkezések befejező munkálatai sorába tartozik, amikor a burkoló szakmunkás kialakítja a különböző felületek (fal, padló, lépcső, homlokzat és egyéb különleges szerkezetek) végső, rendeltetés szerinti, esztétikus megjelenését.
A burkoló tanulók megtanulják a hagyományos (régi) burkolatok készítésének technológiáját is, melyeket az épület felújításoknál, burkolatcserék esetén tudnak hasznosítani.
Képzésünk tartalmazza a mai korszerű padlóburkoló anyagok ismeretét, azok szakszerű kivitelezését, illetve a szükséges gépek kezelésének ismereteit.
Az igényes burkolatok készítéséhez szükséges az általánosan művelt, korszerű szakmai elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, melyet iskolánkban mindenki, aki a szakma iránt érdeklődik, megszerezhet.
Intézményünkben korszerű tanműhelyek állnak rendelkezésre a gyakorlati ismeretek elsajátítására, valamint külső csoportos és egyéni képzőhelyeken is letölthető a gyakorlati képzés.

E-kréta