Digitális munkarenddel kapcsolatos tájékoztatás

 

Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

 

A Kormány a koronavírusos járvány megfékezése érdekében 2020. március 16-tól tantermen kívüli digitális munkarendet vezet be!

 

A digitális munkarend bevezetésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:
- A tanulók a tanszereikért a következők szerint jöhetnek be az iskolába (kiscsoportos keretek között a portán fogják beengedni őket) :
1/9.évfolyam és SzH/1. éffolyam és 1/12. évfolyam: KEDD 9-11 óráig
2/10., 3/11., SZH.2. évfolyam: KEDD 11-13 óráig
Pótfelvétel: SZERDA 9-11 óra között

 

A minisztérium a duális gyakorlati képzőhelyek fogadókészségének felmérését kérte az intézménytől. Amíg ez a felmérés nem készül el, addig a tanműhelyi és a tanulószerződéses gyakorlat az iskolai rendhez hasonlóan nem valósulhat meg a gyakorlati foglalkozásra járással!

 

A Tisztelt Szülők és a Kedves Tanulók figyelmét felhívjuk, hogy a digitális oktatással kapcsolatban elsősorban a KRÉTA üzenetküldő és Házifeladat modulját vegyék alapul! A digitális oktatás ezen a platformon fog iskolánkban főként működni. A tanyanyagokat ezen a portálon fogjuk átadni!

 

Kérem a tanulókat, hogy a beosztott tanítási napoknak megfelelően a szaktanár által küldött tananyagot sajátsák el, a megadott határidőben a számonkéréseket készítsék el! A tanulók ne szünetnek és ne szabadságnak fogják fel a kialakult helyzetet, tartózkodjanak otthon és foglalkozzanak a tananyagrészek elsajátításával!

 

Az iskola felmérést készít az osztályfőnökökön keresztül kik azok a tanulók, akik nem férnek hozzá (eszköz, internet ellátottság hiánya miatt) a digitális tananyagokhoz! Kérem a szülőket, jelezzék legkésőbb ma estig az osztályfőnöknek ezen problémájukat!

 

A tantermen kívüli digitális oktatás a felnőttoktatásra is vonatkozik, a feladat leadása és a számonkérése azokon a napokon valósul meg, amikor a tanulóknak tanórája lenne! Kérem figyeljék a szaktanárok által kiadott tananyagokat és otthoni irányított tanulással sajátítsák el a tananyagot és a megadott számonkéréseket végezzék el!

 

Fontos, hogy a tananyagok átadásánál és számonkérésénél időkorlátot vezetünk be! A távoktatás szabályai szerint igykezünk az egy napi maximum 3 tantárgy tananyag tartalmának átadására. Az átadás intervalluma hétköznapokon: 8.00 - 12.00 óra között valósul meg. Az egyes tananyagrészek számonkérésére is ezt az időintervallumot fogjuk megadni, így kérem, hétköznapokon tartózkodjanak otthon és figyeljék az értesítseket!

 

További információk átadására a KRÉTA felület, az osztály messenger csoport és az Önök által megadott email címek fognak szolgálni!

 

Üdvözlettel:

Árvai Zsolt igazgató

E-kréta